Piškotki

Piškotki

Kaj je piškotek?

CDE spletna stran za namen izboljšave delovanja uporablja piškotke. Piškotki so alfanumerični identifikatorji, ki se naložijo na vaš računalnik za potrebe delovanja spletne strani in z namenom izboljšanja uporabniške izkušnje.

Ko se ta informacija shrani na vašem disku, naš sistem prepozna vaš brskalnik in priredi vsebino spletnih strani in storitev za vas. CDE piškotki ne vsebujejo nobenih dodatnih osebnih in / ali poslovnih podatkov o uporabnikih.

Zakaj uporabljamo piškotke?

Piškotke uporabljamo za delovanje spletne strani in tudi zato, da spoznamo vašo interakcijo z našo vsebino. To nam pomaga izboljšati uporabniško izkušnjo obiskovalcev naših spletnih mest. Nekateri piškotki si zapomnijo denimo izbrani jezik ali nastavitve, da vam teh odločitev ni treba sprejeti ob vsakem obisku spletnega mesta.

Katere vrste piškotkov uporabljamo?

Nujni piškotki

Nujni piškotki so tisti piškotki, ki so nujno potrebni za delovanje spletne strani www.cde.si.

Performančni piškotki

Performančni piškotki so tisti piškoti, ki služijo izboljševanju vaše uporabniške izkušnje.

Sejni piškotki

Sejni piškotki so začasni piškotki, ki si zapomnijo vaš obisk spletnega mesta in potečejo, ko zaprete spletni brskalnik.

Trajni piškotki

Trajni piškotki si zapomnijo vaše nastavitve spletnega mesta in ostanejo v računalniku ali mobilni napravi tudi, ko zaprete brskalnik ali znova zaženete računalnik. Na podlagi teh piškotkov analiziramo uporabniško interakcijo, da lahko razvijemo vzorce obiskov ter izboljšamo delovanje spletnega mesta za vas in druge obiskovalce naših spletnih mest. Ti piškotki nam omogočajo merjenje učinkovitosti delovanja našega spletnega mesta.

Nujni piškotki

cookie_consent_level

Trajen piškotek, ki na uporabnikovem računalniku ostane 2 leti, razen v primeru, da poteče, ali je predpomnilnik piškotkov izbrisan. Uporablja se za namen vpogleda v uporabnikovo stopnjo soglasja.

CMSSESSID

Trajen piškotek, ki na uporabnikovem računalniku ostane 2 leti, razen v primeru, da poteče, ali je predpomnilnik piškotkov izbrisan. Z namenom, da si zapomnijo uporabnikove seje s strežnikom ga uporabljajo naše aplikacije.

__atuvc

Trajen piškotek, ki na uporabnikovem računalniku ostane 2 leti, razen v primeru, da poteče, ali je predpomnilnik piškotkov izbrisan. Piškotek se kreira in bere z namenom, da uporabnik, ko si deli stran in se vrne nanjo, vidi obnovljen števec preden je števec deljenj obnovljen.

Performančni piškotki

__utma

Trajen piškotek, ki na uporabnikovem računalniku ostane 2 leti, razen v primeru, da poteče, ali je predpomnilnik piškotkov izbrisan. Uporablja se za ločevanje uporabnikov in sej. V primeru, da še ne obstaja se kreira ob izvajanju javaskript knjižnice. Piškotek se obnavlja ob vsakem pošiljanju podatkov Google analitiki.

__utmb & __utmc

Piškotek poteče 30 minut po njegovi nastavitvi/obnovi in se uporablja za določanje novih sej/obiskov. V primeru, da še ne obstaja se kreira ob izvajanju javaskript knjižnice. Piškotek se obnavlja ob vsakem pošiljanju podatkov Google analitiki.

__utmz

Piškotek shrani vir ali akcijo, ki pojasnjuje, kako je uporabnik dosegel spletno mesto in se kreira ob izvajanju javaskript knjižnice. Piškotek se obnavlja ob vsakem pošiljanju podatkov Google analitiki.

__utmv

Uporabljajo se za shranjevanje spremenljivih podatkov po meri obiskovalcev. Piškotek se kreira če pri "visitor level custom" spremenljivki razvijalec uporablja _setCustomVar metodo, uporabljal pa se je tudi pri opuščeni _setVar metodi. Piškotek se obnavlja ob vsakem pošiljanju podatkov Google analitiki.

Kako lahko zavrnem in izbrišem piškotke?

Zavrnete ali blokirate lahko piškotke, ki se nastavijo ob vašem obisku spletne strani www.cde.si. Če želite spremeniti nastavitve, spremenite nastavitve brskalnika. Upoštevajte, da večina brskalnikov samodejno sprejme piškotke. To pomeni, da morate sami izbrisati ali blokirati piškotke, če nočete, da bi se uporabljali. Po zavrnitvi uporabe piškotkov boste lahko še vedno obiskovali naša spletna mesta, vendar nekatere funkcije morda ne bodo delovale pravilno.